Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Anita Boel

In deze nieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal. Dit keer is het ondernemer Anita Boel.

Anita, die honderden interviews mocht afnemen, werd nu zelf geïnterviewd met op de achtergrond ‘steun’ van haar man John. Anita en John hadden net een verhuizing achter de rug van ’t Oost 8a (hier is 9 jaar gewerkt) naar de Snellingerdijk 33a. Het is voor hen prettig werken in het ruime en moderne pand. Vooral voor de foto- en videowerkzaamheden is de nieuwe plek optimaal.

Opleiding:

Op de school voor journalistiek en communicatie op het Windesheim in Zwolle werd een goede basis gelegd voor haar carrière in de journalistiek. Bij het internationaal rock en metal magazine Aardschok werd het journalistieke vak uitgediept en ze werd hier al snel eindredacteur. Aardschok heeft als doelgroep hardrock- en metalfans en ook Anita is een metalfan.

Carrière:

Ondertussen zochten Anita en John naar een woon- en werkplek in hun geliefde Friesland. Anita kreeg in 2002 een baan bij de Nieuwe Ooststellingwerver (NOW) met als collega’s Anne de Vries en Niek van der Oord.

De overname in 2011 door Boom uitgevers was voor Anita een belangrijke reden om zelfstandig verder te gaan. Samen met John startte ze het bedrijf FotoTekst.nl op.

Interessant op te merken is, dat John, die was begonnen als metselaar en fabrieksarbeider zich verder ontwikkeld heeft via de Fotovakschool, waardoor de activiteit foto en video een nog professionelere basis kreeg.

FotoTekst.nl

Het voor de meeste mensen meest bekende product van FotoTekst.nl is het maandblad Beleef Ooststellingwerf, dat tien keer per jaar uitkomt. Dit magazine wordt huis-aan-huis bezorgd in onze gemeente en is een welkome aanvulling over het wel en wee in deze gemeente. Er zijn maandelijkse vaste rubrieken te lezen, zoals ‘klas van de maand’ en ‘sportteam van de maand’ en het blad staat vol met interessante artikelen over particulieren en het bedrijfsleven

Maar Anita en John doen meer……

Bedrijven kunnen video’s laten maken, waarbij naar klantbehoefte ook projectondersteuning hiervoor verstrekt kan worden. Dit is iets wat Anita verder wil uitbouwen en professionaliseren.

Ook folders voorzien van vakkundige foto’s en het verzorgen van de algehele vormgeving doen Anita en John met veel plezier en energie. Veder verzorgt FotoTekts.nl diensten als teksten voor websites, social media, persberichten, bedrijfsfoto’s, media-advies en marketing. Daarnaast is ondersteuning op het multimediavlak een van de focuspunten.

Toekomst:

 • Met het nieuwe pand is een goede basis gelegd om nog jaren door te gaan.
 • Beleef Ooststellingwerf blijft het visitekaartje, maar Anita wil het projectmatig werken met bedrijven graag verder uitbouwen, zodat het gehele traject van idee tot realisatie in een hand is en professioneel begeleid kan worden.
 • Duidelijk te zien is, dat Anita en John met veel plezier hun bedrijf runnen, wat zeker een belangrijke randvoorwaarde is, want op een extra uurtje wordt niet gekeken.

Nevenactiviteiten

Naast een goedgevulde werkweek is Anita ook actief op andere vlakken

 • Lid van serviceclub Agora; Het bevorderen van onderling contact en vriendschap tussen vrouwen is een van de belangrijke pijlers naast het ondersteunen van goede doelen
 • Secretaris van Hereniging Hart Oosterwolde
 • Golfen
 • Concertbezoek
 • Metal muziekfan
 • Zeilen en varen op de Friese meren

Netwerk:

Het netwerk van Anita is door de aard van haar werk erg groot. Facebook en LinkedIn worden veelvuldig gebruikt en op de website is te zien, dat FotoTekst.nl goed ingeburgerd is in de Stellingwerven.

Tips voor beginnend ZZP’er:

 • Sta positief in het leven
 • Denk in mogelijkheden en oplossingen
 • Doe wat je leuk vindt en waar je kracht ligt