Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Frenno de Haan

In deze nieuwsbrief vertelt één van onze leden wat het Netwerk Overwerken voor zijn of haar bedrijf betekent. Deze keer is het Frenno de Haan uit Appelscha.

Frenno de Haan

Horecafamilie
Het is niet meer dan logisch, dat Frenno in de horeca werkzaam is. Zijn grootvader was de grondlegger van het bekende restaurant de Hanenburcht en Frenno werkte al vele jaren in de horeca (bowling, catering, broodjeszaak), voordat hij begon met eten en drinken Le Coq op de boerestreek in Appelscha samen met zijn vrouw Annemieke.

Veel veranderingen heeft Frenno meegemaakt op de Boerestreek:

  • Verhuizing van het pretpark
  • Plein verbeterd
  • Nieuwe rotonde
  • Toeristen populatie gewijzigd; vergrijzing

Met als gevolg, dat er elke keer weer goed nagedacht moest worden hoe Le Coq hierop kon anticiperen; maar dit is tot nu toe zeker geslaagd. Dit was zeker te zien op de dag van het interview met een bomvol terras, zoals dat de laatste weken (ook door het goede weer) regelmatig voorkwam.

Corona
De onzekerheid rond de gevolgen van Corona voor zijn zaak was voor Frenno slopend, maar samenvattend is aan het eind van deze zomer de balans positief. Met behoud van personeel (de meeste van zijn vast personeel werkt er al meer dan 10 jaar) en een goede omzet deze zomer ziet Frenno de naaste toekomst met vertrouwen tegemoet. Hij is nog aan het nadenken hoe de wat grotere evenementen ingebed kunnen worden in het Corona regiem.

Netwerk
Voor Frenno is het netwerk Boerestreek erg belangrijk. In dit netwerk wordt met de andere participanten de kansen en bedreigingen van de Boerestreek nauw gevolgd en initiatieven ontplooid.

In het netwerk OverWerken geniet Frenno van de contacten met andere leden en  vind hij de input van andere leden erg waardevol. Daarnaast is hij actief in het bestuur als penningmeester.

Voor de koninklijke Horeca-afdeling Oost- en Weststellingwerf volgt Frenno de ontwikkelingen in de Horeca en nu speciaal de effecten en gevolgen veroorzaakt door Corona.

Ook neemt hij deel aan de klankbordgroep van de gemeente.

Naaste toekomst

Persoonlijk zoekt Frenno naar een veel betere balans tussen privé en werk. Ook wil hij graag de regelmatige terugkerende activiteiten zoals biljarten, kaarten, maandelijkse clubquiz, maandelijkse thema avond  weer van start laten gaan ondanks de Corona perikelen.