Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Erik den Boer

In deze gemeentenieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal.

Ditmaal is het Erik den Boer van InXpress Noord-Nederland.

Hoe het begon

Erik is op 27-jarige leeftijd begonnen te werken bij Van der Velde het latere Sligro. Hier heeft Erik zijn affiniteit voor het verkoopvak verder kunnen uitwerken en uitdiepen. Eerst als verkoper binnendienst en na een aantal jaren als manager verkoop.

In 2019 werd het dienstverband beëindigd. Via een oud collega, is Erik in contact gekomen met de franchise organisatie InXpress Nederland als zelfstandig ondernemer ofwel internationaal logistiek specialist.

De toegevoegde waarde van InXpress is het ondersteunen van kleine tot middelgrote zelfstandigen bij export en import op wereld niveau. Als wereldwijde business partner van DHL, UPS, TNT, FedEx en vele andere grote vervoerders verzorgt InXpress Noord-Nederland advies en support voor zakelijke zelfstandigen.

De software vaar InXpress mee werkt, Webship+, communiceert naadloos met de informatie systemen van de vervoerders.

Na een gedegen opleiding is Erik in staat er voor te zorgen de klanten professioneel te woord te staan en te ontzorgen.

Wat doet InXpress Noord-Nederland

De administratieve handelingen worden vrijwel allemaal digitaal geregeld. De klant biedt een zending aan, geeft zijn wensen op en daarna zorgt InXpress Noord-Nederland voor de rest: de benodigde papieren, de follow up (track en trace) van de zending en het ontzorgen als er vertraging ontstaat.

Een toegevoegde waarde van InXpress Noord-Nederland is dat men één aanspreekpunt heeft dat 24/7 bereikbaar is.

Wat is de aanpak van Erik om nieuwe klanten te krijgen?

Erik doet veelal koude acquisitie ofwel een aantal keren per week bezoekt hij bedrijven. Door de juiste vragen te stellen is een opening voor een gesprek snel gevonden. Dit is een intensieve maar bevredigende aanpak om potentiële nieuwe klanten te werven. Persoonlijk contact is voor InXpress Noord-Nederland erg belangrijk, daarom ben je als klant geen nummer maar een gewaardeerd bedrijf en persoon.

Door de intensiteit van koude acquisitie is Erik serieus aan het nadenken over het actief inzetten van sociale media kanalen. Op deze manier hoopt Erik de komende jaren zijn klantenkring verder uit te breiden.

InXpress Noord -Nederland bouwt graag aan een langdurige relatie waarbij service voorop staat. Klanten kunnen zich zo richten op de eigen business en zorgeloos de zendingen uit handen geven.

Toekomstplannen

Het behouden, maar met name het uitbreiden van de klantenkring is de komende jaren een van de belangrijkste aandachtspunten van Erik.

Erik wil groeien, zowel kwantitatief (meer klanten), als wel kwalitatief (nog betere service leveren) en uiteindelijk van ZZP-er naar een bedrijf met personeel gaan doorgroeien.

Vrije tijd besteding

  • Mountainbiken en spinning.
  • Leuke dingen doen met mijn kinderen en vriendin.

Netwerk

  • Het maandelijks overleg met zijn 17 collega’s in Nederland
  • Netwerk OverWerken
  • Exportclub Noord

Tips voor (beginnend) ZZP’er

  • Zorg voor een goed time management.
  • Meegaan met veranderingen.