Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Eviete Huurman

In deze gemeentenieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal.

Ditmaal is het woord aan: Eviete Huurman van Helder Personeel Haulerwijk

Mensen

Gedurende het gehele gesprek straalt Eviete uit, dat ze werken met mensen heel leuk vindt. Dit kost energie, maar levert ook veel energie op. Aan het overzicht hieronder valt op hoe divers haar activiteiten zijn (geweest)

  • Mensen ondersteunen in de kerkelijke omgeving
  • Spreken voor leken
  • Pleeggezin zijn voor diverse kinderen
  • Moeder van 4 kinderen en twee pleegkinderen
  • Dag verzorging opgezet in een bejaardentehuis
  • Werken in een winkel van een  ziekenhuis

Al deze werkzaamheden waren leermomenten voor Eviete en helpen haar in haar huidige baan.

Loopbaan

Zoals bij velen onder ons is heeft Eviete een grillig carrierepad gevolgd, echter haar opleiding mbo-activiteiten geleidster heeft ze goed uitgenut. Als activiteitenbegeleidster ga je altijd uit wat mensen nog kunnen. Zo kijkt ze ook naar werkzoekenden, wat kunnen ze en waar worden ze blij van.

Uitzendbureau

Hoe begint een starter als Eviete (sinds 2017) een baan in de uitzendwereld?

Bij Eviete begon het heel eenvoudig met de telefoon te pakken en mogelijke klanten = werkgevers te benaderen en dan via het eigen netwerk mogelijke kandidaten te zoeken voor deze werkgevers. Dit klinkt simpel, maar hier komt de mensgerichte benadering van Eviete naar voren en kon ze de ervaring, opgedaan bij een ander uitzendbureau, goed benutten.

De goede vragen stellen en goed luisteren zijn de kern van haar benadering. Tevens werkt ze in een netwerk met Helder Personeel Leek en Grijpskerk; strategisch gelegen in het noorden van het land.

De focus van Helder Personeel Haulerwijk ligt op regionaal werkgevers bedienen van personeel en werkzoekenden in contact brengen met werkgevers.

Bekend is, dat op dit moment de vraag naar personeel het aanbod overstijgt. Ook buitenlandse werknemers worden gezocht en geplaatst. Duidelijk mag zijn, dat de benadering van deze doelgroep aanvullende vaardigheden vereisen, zoals taal en begrip van culturele verschillen.

Netwerk

  • Zonder sociale media als Facebook en LinkedIn en landelijke netwerken, zoals werk.nl kan een modern uitzendbureau niet werken.
  • Daarnaast ondersteunen de 3 vestigingen van de Helder Personeel elkaar intensief.
  • Ook is Eviete actief in netwerken van het dorp Haulerwijk.