Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Johan Herder

In deze gemeentenieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal.

Ditmaal is het Johan Herder van het Grand Café restaurant Hildenberg.

Het is goed toeven op het terras met een lekker bakje koffie erbij. Hier vertelde Johan hoe zijn horecacarrière begon.

Eerst banketbakkers opleiding in Assen en na de SVH koksopleiding  en een niet afgemaakte opleiding als leraar werkte Johan in diverse horecaondernemingen in de keuken.

Daarnaast zette hij een cateringbedrijf op en vervolgens in 2009 begon Johan met zijn toenmalige partner het restaurant  Leafs in Appelscha en in 2014 werd het zieltogende restaurant de Hildenberg weer nieuw leven in geblazen.

Leafs was een zeer succesvol restaurant, maar hebben we van de hand gedaan, omdat het lastig te combineren was met onze huidige activiteiten, en natuurlijk spelen corona,  en tekort aan goed personeel ook mee.

Van werknemer tot zelfstandige ondernemer

Zelfstandig beslissing mogen en moeten nemen en als kok je eigen menu samenstellen, waren de belangrijkste redenen voor Johan om ondernemer te worden, waarbij catering toen en ook nu een belangrijke poot is.

Met een 15 FTE bezetting, is duidelijk, dat veel energie en aandacht nodig is om juiste medewerkers te vinden en te houden en met name in de huidige tijd is dat een uitdaging

Locatie

Het Grand café is gelegen op Golfpark de Hildenberg. De golfbaan is ook de thuisbasis van Golfclub de Hildenberg en Johan heeft  een formule gevonden voor een prettige samenwerking.

Het netwerk van het Golfpark en de golfclub brengt bezoekers naar het café en restaurant om te lunchen, borrelen en te dineren op dezelfde plek als waar ze gespeeld hebben. Dat is wel zo comfortabel. Verder is de Hildenberg de ideale locatie voor familie en bedrijfsfeesten, maar iedereen is natuurlijk ook van harte welkom voor een heerlijke lunch of een mooi diner. Dat zag er 7 jaar geleden, toen Johan hier begon heel wat anders uit.  Geen horeca en onduidelijke samenwerking in en met de golfbaan.

Ook het Golfpark heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt, want het Golfpark staat inmiddels bij de beste twintig 9 holes banen in Nederland. https://top50golf.nl(externe link).

Netwerk

Johan is een herintreder in het netwerk OverWerken, maar trekt daarnaast  graag zijn eigen plan. Johan werkt mee aam Appelscha 3.0

Toekomst

Johan met partner Sigourney Verstraeten hebben veel ideeën.

Erg belangrijk is voor hen, dat er zo weinig mogelijk voedsel verspild wordt en dat begint al in de keuken. Ook het bewust omgaan met het milieu rond het restaurant bijv. gescheiden afval verzamelen heeft onze prioriteit. Het terras is opnieuw ingericht en binnen redelijke termijn zal ook het interieur aangepakt worden.

Regelmatig verschijnt er een nieuw menu en op de vernieuwde website www.grandcafedehildenberg.nl(externe link) is te zien, dat catering een substantieel deel is van de bedrijfsvoering.

Ook de aanschaf van een solarcarpot met zonnepanelen op het dak en laadpalen door het Golfpark past in het plaatje van je voor bereiden op de toekomst

Sigourney heeft verder de administratie grotendeels geautomatiseerd.

De locatie  is ruim opgezet en beschikt over een groot terras om ook grotere gezelschappen te ontvangen. Tevens zijn er ruime parkeermogelijkheden.

Samenvattend:

Een mooie sfeervolle locatie voor al uw familiefeesten, vergaderingen, bedrijf uitjes enz. Kijk voor de mogelijkheden op onze site www.grandcafedehildenberg.nl(externe link). In vergelijking met de start (7 jaar geleden) is er inmiddels een fijne en goede samenwerking ontstaan tussen het Grandcafe en het Golfpark. Er is een plek gecreëerd waar zowel golfers, dagjesmensen, grote gezelschappen van harte welkom zijn.

Tips voor (beginnend) ZZP’er

  • Vaar je eigen koers, maar sta wel open voor tips en tricks
  • Wees niet bang; durf risico’s te nemen
  • Zorg voor een goed begrip van je gasten en medewerkers en neem de tijd om incidenten door te spreken.