Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Marjan en Evelien Flapper

In deze gemeentenieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal.

Ditmaal is het woord aan: Marjan en Evelien van Flapper Fitness Appelscha.

Hoe het begon

Een nieuw avontuur begon toen Yvo (manager BV Sport Leeuwarden) en Marjan (leerkracht) besloten om in 2008 het toenmalige Fitnesscentrum Appelscha over te nemen aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha. Het pand werd al snel te klein en in 2011 werd de oude Rabobank aan de Van Emstweg verbouwd tot de nieuwe locatie van Flapper Fitness.

Na het overlijden van Yvo in 2018 hebben Marjan en haar dochter Evelien besloten om samen de fitness door te zetten. Elke dag zijn ze met een grote glimlach in de sportschool te vinden, om groepslessen te verzorgen, mensen te helpen met fitness, een praatje te maken en een luisterend oor te zijn.

Wat biedt Flapper Fitness?

Bij Flapper Fitness staat persoonlijke aandacht voorop; de sporter krijgt een persoonlijk trainingsschema aangepast op zijn/haar wensen en doelen op het eigen niveau. Naast fitness kan je bij Flapper Fitness ook terecht voor; groepslessen (o.a. Yoga, KickFitt, TRX, BBB en nog veel meer), SeniorenFit, Personal Training, kids- en jeugdfitness en voedingsadviezen.
Flapper Fitness is er voor iedereen, jong en oud, getraind en ongetraind. Voor iedereen geldt; ‘Eenmaal over de drempel, is het goed dat je er bent!’

Coronaperikelen

De Coronapandemie heeft Flapper Fitness hard geraakt, maar heeft ook vernieuwende ideeën gebracht. Uiteraard waren er online lessen, maar ook de buitenlessen achter het pand of in het bos bieden nu een extra beleving. Rondom de Bosberg is het Betonpad Challenge bedacht en middels Duo PT-training werden zoveel mogelijk sporters actief gehouden.

Toekomstplannen

Evelien zit op het moment in haar laatste jaar van de Opleiding tot Fysiotherapeut, hierbij ziet ze genoeg kansen om een optimale combinatie tussen fysiotherapie en fitness te maken. Marjan wil graag haar kennis met betrekking tot voeding verbreden en de opleiding tot Yoga-instructrice volgen.

Daarnaast willen ze met het team van Flapper Fitness verschillende cursussen volgen en zich verder verdiepen in ‘het werken aan een gezonde leefstijl’, om zo nog meer specifieke doelgroepen in beweging te brengen.

Netwerk(en)

Beroepshalve heeft Flapper Fitness veel samenwerkingen met andere disciplines zoals; een diëtiste, Fysiotherapie ‘Ons nieuwe plan’ en Fysiotherapie Oosterwolde, Scala en collega-sportscholen.

In samenwerking met het Jeugdsportfonds kunnen ouders en kinderen met een krappe beurs ondersteund worden om fitness voor hen mogelijk te maken.
Recentelijk is er vanuit Plaatselijk Belang Appelscha een initiatief opgestart genaamd ‘Bloeizone’ afgeleid van de wereldwijde ‘Blue Zones’. Samen met de gemeente wordt er gewerkt om een gezonde leefomgeving te creëren.

Tips voor de (beginnende) ZZP-er

Durf hulp te vragen.
Geniet van je keuze om ZZP-er te zijn.