Publicaties van Overwerkers

in de gemeentelijke nieuwsbrief

Winanda’s jaargetijden

In deze gemeentenieuwsbrief stellen we u één van onze leden voor met zijn of haar unieke verhaal. Ditmaal is het Winanda van Winanda’s jaargetijden in Appelscha

Hoe het begon

Winanda is jaren geleden klein begonnen. Uitgegroeid tot de huidige unieke woon en bloemenwinkel op de huidige locatie. Met een vast creatief en deskundig team worden er elke dag unieke inspirerende bloemwerken samengesteld.  Elk jaargetijden worden er workshops georganiseerd zowel op locatie maar ook zeker ’thuis’ aan de Vaart ZZ 37 bij Winanda’s jaargetijden. Ook de high tea is een belangrijk onderdeel geworden.

Organisatie

Naast Winanda heeft Carla een belangrijke rol of beter gezegd, Carla en het team staan iedere dag vol enthousiasme  klaar in de winkel. Ze houden elkaar in balans en zijn elkaars sparringpartner bij het uitdenken van nieuwe ideeën en de keuze van de inkopen. Het verzorgingsgebied van Winanda’s jaargetijden is groot door de aansluiting van Fleurop. Door het vervoer zelf te organiseren blijft het serviceniveau hoog.

Huidige locatie

Het huidige pand ligt op een bijzonder mooie locatie. Aan de vaart en aan de doorgaande weg van Oosterwolde naar Smilde. Zowel toeristen, voorbijgangers of vaste klanten vinden gemakkelijk hun weg naar het pand. Beter gezegd een huis vol met sfeer, beleving en inspiratie. Op de begane grond de woon- en bloemenwinkel en boven de “inspiratie kamers”, die ingericht zijn in verschillende stijlen. Deze stijlen zijn afhankelijk van het seizoen. Winanda’s jaargetijden kent vijf seizoenen, namelijk de gebruikelijke seizoenen: Lente, zomer, herfst en winter en een apart seizoen: de kerstperiode.

Aankleden bedrijven

Het aankleden van bedrijven is een groot onderdeel van de werkzaamheden. Niet zichtbaar in de winkel, maar achter de schermen veel activiteiten hiervoor plaats. Een wekelijkse/maandelijkse abonnement met verse en zijdebloemen als wel seizoen aankleding voor bedrijven is mogelijk.  Zowel een klein welkoms bloemetje maar ook zeker de totale ontzorging van sfeer en beleving in uw bedrijf.

Event/wedding styling

Onvergetelijke bruiloften afgestemd op de wensen van het bruidspaar. Zorgeloos genieten dat is de kracht van Winanda’s jaargetijden. Alles kan en mag, niets is voor ons te gek. Het team ontzorgt je volledig zodat je vol op kunt genieten van een magische dag.

Het team van Winanda’s jaargetijden verzorgen ook aangepaste aankleding voor zakelijke events. Evenementen zoals kerstborrels, personeelsfeesten of hippe beurs stands. Winanda biedt complete event styling concepten met meubilair, decoraties en ballonnen op maat, maar alle decoraties zijn ook individueel in te huren. Ook wordt ook regelmatig exclusieve privé events aangekleed, zoals babyborrels, 21 diners of verjaardagen.

Afscheidsbloemen

Bij Winanda’s jaargetijden wordt met de nabestaande persoonlijk tijd en aandacht gegeven om samen een passend en persoonlijk bloemwerk samen te stellen voor de dierbare. Een unieke kracht die al veel waardering heeft gekregen.

Toekomst ideeën

Winanda’s jaargetijden is vol op in ontwikkeling. Zo zijn ze onlangs duurzaam gecertificeerd. Dit is een belangrijke ontwikkeling, die nodig is voor de komende jaren. Het verder ontwikkelen van de fysieke winkel & event styling & rouw en trouw bloemwerk gaat continue door. Daarnaast worden de sociale media (facebook, Instagram) steeds belangrijker en dit gaat hand in hand met de fysieke winkel. Online winkelen is niet meer weg te denken in de huidige bedrijfsvoering. Naast de gebruikelijke vakbladen en haar eigen netwerk, zorgen leveranciers en contacten met mede- vakgenoten voor nieuwe prikkels en ideeën.