Nieuwsberichten Netwerk Overwerken

Nieuwsbrief september 2023

Beste Netwerkers,

De vakantie zit er voor de meesten van ons inmiddels weer op en dus is het werk of de klus waarmee we zijn geëindigd voor de vakantie weer opgepakt of starten we iets nieuws. Ook het bestuur en de activiteitenwerkgroep hebben de draad weer opgepakt, met als resultaat dat we jullie kunnen informeren over de komende activiteiten. Noteer de data alvast in je agenda of geef je alvast op via Activiteiten agenda Overwerken

Data activiteiten:

  • 22 september: Natuurexcursie, informatie A’scha 3.0 en netwerkborrel
  • 10 november: Kookworkshop ActiFood – Horecawerf Noord-Nederland te Oosterwolde
  • 15 december: Eindejaarsborrel

ACTIVITEIT 22 september:

Natuurexcursie, presentatie Coöperatie Appelscha Regio 3.0, bezoek Bosbergtoren & netwerkborrel

Op vrijdag 22 september organiseren we een avondvullend programma. Het eerste deel van de avond staat in het teken van een exclusieve natuurexcursie. Deze excursie vindt plaats in het Drents-Friese woud onder begeleiding van een ervaren gids van Staatsbosbeheer. Aansluitend gaan we naar restaurant De Bosberg, waar de koffie/thee en appelgebak klaar staan. Aansluitend worden we door Arno Goettsch van Coöperatie Appelscha Regio 3.0 bijgepraat over de visie en de plannen met betrekking tot Recreatie en Toerisme in Ooststellingwerf en bezoeken we de Bosbergtoren. We sluiten af met een netwerkborrel bij restaurant De Bosberg.

Voor deze avond is jouw partner of een introducé welkom.

Aanmelden vóór 20 september Aanmelden Excursie, A’scha 3.0 en netwerkborrel 22 september

Wanneer: 22 september
Aanvang: locatie 1 (bezoekerscentrum) : Verzamelen 18.45 uur, vertrek excursie uiterlijk 19.00 uur
Pauze: locatie 2 (restaurant De Bosberg): Vanaf 20.30 uur koffie/thee & appelgebak, aansluitend presentatie Coöperatie Appelscha Regio 3.0 & netwerkborrel
Einde: +/-22.30 uur
Locatie 1: Excursie Staatsbosbeheer: Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer Terwisscha 6A, Appelscha
Locatie 2: Restaurant De Bosberg, Bosberg 3 te Appelscha
Locatie3: De Bosbergtoren, lopend te bezoeken vanaf restaurant de Bosberg

Ondernemers Collectief Ooststellingwerf

Tijdens de Coronaperiode heeft op initiatief van de gemeente, onder de noemer ‘klankbordgroep Ondernemers’, een periodiek overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van alle ondernemersverenigingen in Ooststellingwerf en de gemeente. Tijdens deze overleggen werd eens temeer duidelijk dat het delen van belangen, kansen en bedreigingen in relatie tot ondernemen belangrijke input geeft voor visie en beleid van zowel gemeente als ondernemers. Vanuit deze ervaring hebben een aantal besturen van ondernemersverenigingen in Ooststellingwerf, samen met de gemeente Ooststellingwerf het initiatief genomen om als gezamenlijke ondernemers in Ooststellingwerf, onder de noemer Ondernemers Collectief Ooststellingwerf (OCO), een overkoepelend orgaan op te zetten. Dit initiatief heeft er toe geleid dat de besturen van 11 ondernemersverenigingen uit Ooststellingwerf op 18 september bijeen komen om de oprichting van de OCO te bekrachtigen. De individuele ondernemersverenigingen behouden hierbij volledig hun zelfstandigheid, identiteit en functie. OCO heeft als primair doel te faciliteren in overkoepelende activiteiten en bijeenkomsten voor alle ondernemers in Ooststellingwerf, die niet of moeizaam door individuele ondernemersverenigingen kunnen worden georganiseerd of gefaciliteerd. Denk hierbij aan specifieke themabijeenkomsten, aansprekende presentaties of landelijke sprekers.

Namens het bestuur van NetwerkOverwerken zal een afvaardiging deelnemen aan de bijeenkomst op 18 september.

We houden jullie op de hoogte.

Krijg de informatie over activiteiten van Netwerk OverWerken direct via WhatsApp-community

Naast LinkedIn en via e-mail verstrekken we voortaan via WhatsApp-community informatie over activiteiten van Netwerk OverWerken. Via WhatsApp-community kun je je snel en eenvoudig aanmelden voor activiteiten. Het is via WhatsApp-Community niet mogelijk om te reageren op berichten.

Inmiddels heeft al ruim 65% van de leden zich aangemeld voor het ontvangen van informatie van Netwerk OverWerken.

Wil je voortaan ook de activiteiteninformatie via WhatsApp-Community ontvangen, scan dan onderstaande QR-code. Mocht je vragen hebben of lukt het aanmelden niet, stuur dan een berichtje naar een van de leden van activiteitencommissie of het bestuur ( info@overwerken.com) met daarin je naam en 06- nummer. Dan zorgen wij dat je wordt toegevoegd en ontvang je voortaan als eerste de uitnodigingen voor activiteiten van Netwerk OverWerken.